Frekvence jídel

 

V dnešním článku si řekneme něco víc o frekvenci jídel přes den. Zodpovíme si otázky, které zajímají skoro každého. „Kolikrát za den mám jíst?“ nebo „Kdy naposled bych měl/a jíst?“.

 

Na začátek je potřeba říct, že každé tělo je jiné a každému vyhovuje něco jiného. Co funguje nám nemusí fungovat někomu jinému a naopak. Na druhou stranu existuje pár základních pravidel, kterých bychom se měli držet. Záleží také na tom, čeho chceme dosáhnout. Jestli je to zhubnout, přibrat a nebo se jen celkově naučit lépe jíst.

 

Základní systém jídel, který znají všichni je – snídaně, oběd, večeře. Pokud vám tento systém vyhovuje, není potřeba ho měnit. Jen je potřeba se zaměřit na to, abyste měli dostatek všech důležitých makroživin, vitamínů atd. Vlastně o tom by strava měla být. Mít dostatek všeho pro správné fungování našeho těla.

 

Asi nejlepší frekvencí jídel se dá označit – snídaně, svačina, oběd, svačina, večeře. Snídani považujeme za jedno z nejdůležitějších jídel, protože nastartuje náš den a našemu tělu dodá po celé noci energii. V dopoledních i odpoledních svačinách se zaměřujeme na něco lehkého a malého, co nám dodá rychlou energii a doplní náš jídelníček. Oběd by měl být vyvážený a zároveň sytý a večeře spíše lehčího typu. Nechceme naše tělo na noc moc zatěžovat. Obecně platí, že bychom měli jíst naposled 2-3 hodiny před spaním.

 

Opět se ale vše odvíjí od vašeho cíle a vašich časových možností. Někdo nemá přes den na jídlo tolik času nebo nerad snídá. Podle toho je pak potřeba naše stravování upravit. Hlavně bychom ale neměli zapomínat na to, že jídlo je radost a měli bychom si ho užívat!

 

Pokud nestíháte, nemáte čas, nebaví vás vařit nebo chcete pomoct k vašemu cíli, obraťte se na nás a my vám se vším pomůžeme, připravíme vše podle vašich požadavků a doveze až k vám domů.